Keď sa cítime hladní, chceme sa čo najrýchlejšie nejesť. Často preto len chytíme do rúk sáčok lupienkov, alebo si spravíme rýchly sendvič so šalátom a paradajkami. Nie vždy premýšľame o tom, čo jeme, ale nikdy nie je neskoro začať. Týmto potravinám sa však vyhnite.
Huby
Existuje veľa rôznych húb, ktoré sú veľmi chutné no určite všetci vieme, že nemôžeme jesť všetky z nich. Napríklad červená s bielymi škvrnami je určite nepožiteľná. Ale existuje aj mnoho ďalších toxických druhov húb. Huby, ktoré môžete nájsť v supermarkete, sú v bezpečné, ale ak sa vydáte do prírody a hľadáte huby, musíte byť veľmi opatrní.
Rebarbora
Všetci asi poznáme rebarborový kompót, treba si na túto rastlinku dávať pozor. Stonku môžete jesť úplne bez problémov, ale listy rebarbory sú toxické.
Rajčiaky
Paradajky nemusíte zo svojho života úplne vyradiť. Samotné paradajky nie sú toxické, ale stonka a listy obsahujú toxín, ktorý môže spôsobiť kŕče a intenzívnu bolesť žalúdka. Takže vždy odstráňte malú korunku z paradajok pred jej konzumáciou.
Mandle
Zjedli ste už tonu mandlí bez toho, aby ste premýšľali o tom, že je tu niečo, na čo si treba dávať pozor. Uistite sa, že vždy budete jesť len očistené mandle a ošetrené mandle.
Čerešne
Milujeme čerešne, ale tie kôstky môžu byť trochu nebezpečné.Kôstky nikdy neprehĺtajte! Obsahujú látku nazývanú kyanovodík a ten je pre naše telo toxický. To isté platí aj pre kôstky a semená marhúľ, jabĺk, sliviek a hrušiek.
Zemiaky
Rastlina je toxická, ale našťastie otrava zemiakmi je veľmi zriedkavá. Avšak, jesť zelené zemiaky môže byť veľmi nebezpečné, takže by ste si na to mali dávať pozor.
V mnohých prípadoch sa jedná len o časti daných rastlín, dajte si na ich konzumáciu pozor a prípadnú konzumáciu prekonzultujte s lekárom.