Keď sa cítime hladní, chceme sa čo najrýchlejšie nejesť. Často preto len chytíme do rúk sáčok lupienkov, alebo si spravíme rýchly sendvič so šalátom a paradajkami. Nie vždy premýšľame o tom, čo jeme, ale nikdy nie je neskoro začať. Týmto potravinám sa však vyhnite.

Huby

Existuje veľa rôznych húb, ktoré sú veľmi chutné no určite všetci vieme, že nemôžeme jesť všetky z nich. Napríklad červená s bielymi škvrnami je určite nepožiteľná. Ale existuje aj mnoho ďalších toxických druhov húb. Huby, ktoré môžete nájsť v supermarkete, sú v bezpečné, ale ak sa vydáte do prírody a hľadáte huby, musíte byť veľmi opatrní.

Rebarbora

Všetci asi poznáme rebarborový kompót, treba si na túto rastlinku dávať pozor. Stonku môžete jesť úplne bez problémov, ale listy rebarbory ​​sú toxické.

Rajčiaky

Paradajky nemusíte zo svojho života úplne vyradiť. Samotné paradajky nie sú toxické, ale stonka a listy obsahujú toxín, ktorý môže spôsobiť kŕče a intenzívnu bolesť žalúdka. Takže vždy odstráňte malú korunku z paradajok pred jej konzumáciou.

Mandle

Zjedli ste už tonu mandlí bez toho, aby ste premýšľali o tom, že je tu niečo, na čo si treba dávať pozor. Uistite sa, že vždy budete jesť len očistené mandle a ošetrené mandle.

Čerešne

Milujeme čerešne, ale tie kôstky môžu byť trochu nebezpečné.Kôstky nikdy neprehĺtajte! Obsahujú látku nazývanú kyanovodík a ten je pre naše telo toxický. To isté platí aj pre kôstky a semená marhúľ, jabĺk, sliviek a hrušiek.

Zemiaky

Rastlina je toxická, ale našťastie otrava zemiakmi je veľmi zriedkavá. Avšak, jesť zelené zemiaky môže byť veľmi nebezpečné, takže by ste si na to mali dávať pozor.

V mnohých prípadoch sa jedná len o časti daných rastlín, dajte si na ich konzumáciu pozor a prípadnú konzumáciu prekonzultujte s lekárom.

Odporúčané weby