Leto - čas grilovačiek je tu a na nejednej záhrade rozdúchava grilovacia partia uhlíky. Obyčajne sa griluje rôzne mäso, zelenina, kvalitný steak a podobne. U nás to bolo podobne až kým niekoho nenapadlo ako finálnu delikatesu ugrilovať aj dezert. Čírou náhodou niekto vyriekol nápad ugrilovať slivky a podávať ich so šľahčkou. Nápad sa ihneď ujal a tak poď ho súkať rozpolené, vykôstkované slivky nad pahrebu, ktorá zostala po grilovaní kuracích pŕs.
Slivky sme ochutili škoricovým cukrom, vložili do alumíniovej misky (postačí aj kus alobalu, na ktorý slivky poukladáme) a nechali sme grilovať, tak aby zmäkli a začali karamelizovať. Za ten čas sme pripravili šľahačku s trochou vanilkového cukru a vo finále všetko spolu podávali v sklených miskách. Výsledkom, kratučkej snahy bolo jednoduché a na chuť veľmi príjemné dielko. Vyskúšajte, uvidíte!